Projecte educatiu, que forma part del Pla de Dinamització Escolar (PDE), de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. En aquest cas, treballem el dibuix fotogràfic de manera propera però diferent a cada escola, segons les inquietuds o necessitats de cada curs.
Per un costat entenem què és la llum i com la fotografia necessita llum per existir. Paral·lelament comprenem com funciona l’obturador d’una càmera, per entendre que amb temps d’exposició llargs, la càmera pot enregistrar els dibuixos que fan els nens i nenes amb els seus punts de llums de diferents colors i intensitats. Així és com van descobrint la llum i el color, per mitjà del moviment i el traç, tot fent dibuixos enlaire creant formes en l’espai.
Fan de fotògrafs, els expliquem com preparar les càmeres per a realitzar aquest tipus d’imatges, com han de canviar el punt de vista per explicar coses diferents. Adaptem aquesta proposta als diferents nivells i temàtiques requerides. És un moment diferent, el gaudeixen, la foscor i les llums els agraden, s’ho passen molt bé!
Aquests són alguns dels resultats de l’Escola Collserola, on han fet els dibuixos amb un punt de llum a cada mà, dansant al ritme de la música.
Seguim amb més escoles, La Floresta, Gerber d’Orlhac, Joan Maragall…Experimentem la llum, la forma i el blanc i negre!!
Seguim amb les escoles de Sant Cugat, aquestes imatges són de l’escola Pins del Vallès, on hem treballat amb els dos grups d’alumnes de 5è, fent dibuixos i fotografiant al ritme de la música cercant el gest creatiu i posat molta atenció en les composicions, constatem que els interessa molt la fotografia i les imatges resultants. No deixen mai de sorprendre’ns!