Seguim amb els tallers del LLibreAnimat, dins del programa Bibliolab de la Xarxa Muncipal de Biblioteques, intentant apropar al seu públic a unes experiències més vivencials i tangencials, integrant aprenentatges del món de la lectura i d’altres disciplines.
Hem estat a la Biblioteca Sant Valentí de Navarcles, amb un grup-classe de 2n de Primària de l’escola Catalunya, que han fet el seu llibre animat, flipbook, fingerbook, o folioscopi, explicant-los l’origen d’aquests noms, i l’evolució de la imatge fixa cap al moviment, basada en el fenomen de la persistència de la visió, descobert per Peter Mark Roget que demostraria com una imatge roman en la retina humana una desena de segon, abans de desaparèixer per complet. Els hi ha agradat molt la introducció a les descobertes de Muybridge i les animacions on es veuen els moviments de diversos animals, creades a partir de les seves sèries fotogràfiques.
Seguidament han experimentat aquest fenomen, a partir de la confecció del seu llibret o flip-book amb imatges fotogràfiques que els hem proporcionat. Aquest exercici permet als nens i nenes integrar la lectura visual i comprendre la creació de la imatge en moviment. Els resultats són petites animacions, que solen realitzar mesclant la imatge, el text i el dibuix. Aquest cop s’han inclinat molt per la imatge del cavall i del gat d’Eadweard Muybridge.
Veieu aquest vídeo creat amb aquestes imatges: