Cliente:Bibliotca Humbert Roca
Date:June 26, 2019

FEM UNA FOTOnarració SURREALISTA!. Biblioteca Roca Umbert

A partir del joc de confeccionar un “cadàver exquisit” amb fotografies, creem unes FOTOnarracions ben surrealistes!

El “cadàver exquisit” és un joc inventat pels surrealistes consistent en la creació i invenció col·lectiva. Aquesta pràctica explora les possibilitats de la creació de textos i imatges en grup, amb aportacions parcials dels participants en l’obra final que, per als surrealistes, cercava la creació lúdica, espontània, intuïtiva, grupal i anònima alhora, accidental i tan automàtica com fos possible, sense la intervenció del raonament lògic.

Per començar i presentar-nos ens fem uns retrats en tríptic!!

Els proposem un joc… A partir d’una paraula que els 10 grups trien a l’atzar (cada grup una diferent) fan una fotografia, i passen les càmeres a un altre grup, que a partir de la imatge que veuen en pantalla han de fer-ne un altre amb el que aquella els ha suggerit. Tenim 10 càmeres i 10 temes que aniran circulant entre els diferents grups fins que cada càmera tingui 10 fotografies. Per millorar les seves imatges els recordem alguns conceptes fotogràfics bàsics que hauran de recordar.

Finalment, cadascú ha muntat una FOTOnarració Surrealista, en format de fotollibre desplegable, on la portada és el seu retrat, a continuació la paraula o concepte amb que han iniciat l’activitat, seguida de totes les imatges.