Cliente:Port de Tarragona/EuropeDirect
Date:September 30, 2018

EL SERRALLO I EL PORT EN CIAN Taller d’experimentació fotogràfica

Amb motiu del Dia Mundial Marítim, per commemorar i donar a conèixer aquesta data, vam crear dos espais de treball fotogràfic a l’interior i a la terrassa del Teatret del Serrallo, on els participants podien experimentar diverses tècniques fotogràfiques en família. Per acompanyar al públic i introduir-lo en aquest context temàtic, vam confeccionar un mapa d’Europa amb imatges d’alguns dels ports principals, com també el de Tarragona, que vam emprar després en els diferents tallers educatius.

A l’espai exterior vam fer un taller de cianotípies a partir d’imatges de l’Arxiu Fotogràfic del Port de Tarragona i des ports europeus, descobrint amb ells i elles aquest antic procediment fotogràfic, que permet aconseguir una còpia de la imatge o objecte original en color blau cian, anomenada cianotip. Va ser un treball experimental que van realitzar amb negatius confeccionats a partir d’aquestes imatges i manipulant el paper emulsionat amb aigua, sorra i altres materials.

Van crear tres espais de treball simultanis, a partir de l’exposició inicial de ports europeus i les imatges antigues del Serrallo.

Alhora a l’interior, podien retratar-se davant d’un fons fotogràfic que reproduïa la façana litoral del Serrallo, l’emblemàtic barri pescador de Tarragona, imprimint les seves imatges, o fer un fotocollage en un treball de taula, a partir de les mateixes imatges antigues del port de Tarragona, i les d’altres més recents dels ports europeus.