Cliente:Fundació Joan Miró
Date:November 19, 2018

DIÀLEGS AMB LA FOTOGRAFIA: Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya

Iniciem aquests aquests Diàlegs amb la fotografia, activitat on compartim la visita a l’exposició amb les persones que vulguin apropar-se a la Fundació, per a conversar entorn la fotografia, el llenguatge visual, o les temàtiques suggerides per les imatges, en aquest cas les fotografies de Lee Miller. Engresquem als visitants en la conversa davant les fotografies tot passejant, intercanviant coneixements i opinions, conversar com a forma d’aprenentatge.

L’exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya ens aproxima a un dels pols més importants de la complexa xarxa internacional del moviment surrealista. La fotògrafa nord-americana Lee Miller i el seu company, l’artista anglès Roland Penrose, que van exercir d’ambaixadors de la causa surrealista a territori britànic. La mostra ens convida a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques des de la mirada d’una de les seves integrants més destacades. La nostra conversa gira entorn la seva figura com a eix vertebrador, i les seves imatges dins del període que aborda la mostra, des de la dècada dels trenta fins principis dels cinquanta del segle passat.

El treball de Miller que mostra l’exposició aborda el seu període surrealista, així com les imatges de moda i publicitat, de retrat i algunes com a reportera de guerra, en paral·lel a les obres surrealistes d’altres autors de l’època, per tant els conceptes fotogràfics i les observacions que van sorgint són molt diversos. Les interpretacions dels significats, de l’estètica, de les intencions que fa cadascú són molt curioses, entre tots i totes aportem, descobrint més aspectes i subtileses en la seva obra.