Cliente:ICUB/ Ajuntament de Barcelona
Date:January 10, 2022

CLIC-CLAC, BARCELONA EN UN RETRAT!

 

 

 

Activitat fotogràfica desenvolupada per encàrrec del ICUB (Institut de cultura de Barcelona), en el context de la proposta cultural La Ciutat de Nadal a Plaça Catalunya, amb la voluntat de reivindicar els valors nadalencs i de ciutat, en un entorn lúdic cultural, que permet a tots els públics participar de la cultura i la festa nadalenca.

La nostra intervenció ha posat l’atenció en la imatge fotogràfica i en la memòria de la ciutat, creant aquesta experiència amb imatges del fons de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, que hem triat posant especial atenció a les quals poguessin connectar més amb el públic general, amb Barcelona, Nadal, la història de la ciutat i la memòria col·lectiva. La selecció ha estat la següent:

D’esquerra a dreta:

Pérez de Rozas: Neu al Tibidabo, AFB 1964

Pérez de Rozas: Cursa infantil d’automòbils, AFB 1935

Pérez de Rozas: Inauguració de la il·luminació nadalenca, AFB 1972

Hem disposat tres grans fons fotogràfics patrocinats per HP, perquè el públic participant es pogués fotografiar davant, relacionant-se amb la imatge escollida per fer-ho. Han pogut retratar-se o ser retratats per nosaltres, alhora que hem anat projectant els seus retrats en una gran pantalla a la plaça.

El patrocini de la Wonder Photo Shop i d’INSTAX, ens ha permès emprar diverses càmeres INSTAX WIDE amb la seva pel·lícula instantània en color, i FUJIFILM ha patrocinat també el muntatge de les fotografies en uns díptics com a recordatori de l’activitat. Les persones que han participat retratant-se en els fons fotogràfics, s’han endut el seu retrat muntat en aquests díptics.

Hem retratat a cents de persones durant aquests nou dies d’activitat, persones de Barcelona i d’arreu que han gaudit amb l’activitat!!

Aquí us deixem l’ Aftermovie de Nadal:

https://vimeo.com/664308487/a434eac5cd