Cliente: Museu Picasso de Barcelona
Date:March 27, 2024

TERRITORIS FOTO-GRÀFICS. Una aproximació visual al paisatge.

Fotografies de la mostra de Bernard Plossu: Paisatges catalans de Picasso, exposada al Museu Picasso de Barcelona.

“La fotografía se hace con el cuerpo, no con el ojo.”  (Plossu, 2011, p. 15). Terrasa, J. “La fotografía se hace al andar: Bernard Plossu y el paisaje español”. Fotocinema. Revista científica de cine y fotografía, 10, pp. 209-232.

Proposta de treball pedagògic per provocar la descoberta fotogràfica de l’entorn com a paisatge personal, inspirant-nos en l’obra de Bernard Plossu, interpretant els entorns com un viatge individual amb una mirada inquieta però serena, pausada i enfocant tota l’atenció en els detalls i les situacions, com fa Plossu, seguint alguns dels itineraris vitals de Picasso en la seva pràctica habitual de retratar els paisatges.

Suggerim a les famílies fer un breu recorregut per la seva obra, per integrar aquesta visió i recrear un paisatge mental, des de la mirada personal i única, a partir de la pràctica fotogràfica a l’exterior, observant el paisatge urbà, incorporant el concepte de passeig i la contemplació com a actitud fotogràfica, animant-les famílies  retratar-lo per construir una petita sèrie narrativa d’instants que han copsat i hem imprès cercant l’aspecte de la tècnica del paper Fresson tan utilitzada per aquest fotògraf, per confeccionar un foto llibre de cada itinerari personal.


Treballem conjuntament la interpretació del paisatge urbà, la narrativa visual i la creació d’un relat propi.