Cliente:CCCB
Date:July 12, 2016

MAKING FOTOS. OBJECTIU ÀFRICA. Culturnautes. CCCB.

Taller de creació fotogràfica al CCCB.

«Pensar en el futur és pensar en les nostres possibilitats al món. El futur li correspon a Àfrica, perquè sembla que a la resta del planeta ja ha arribat.»
Okwui Enwezor, comissari consultor de «Making Africa»

Inspirats per l’exposició Making Àfrica, pel treball de fotògrafs com Malick Sidebé, Seydou Keita, videoartistes i altres creadors que ens ha ajudat a percebre maneres diferents d’entendre i mirar la fotografia, hem cerat un gran treball col·laboratiu entorn la imatge i els seus possibles llenguatges..

Què és un retrat? Són importants els fons? Com són? Penseu que els models volen “desaparèixer” en el fons? Són en blanc i negre o en color? Quin és el punt de vista del fotògraf i l’enquadrament? Com és la llum, natural o artificial?, dura o suau?… Què és un Gif? Es mou la càmera o està fixa?, és un vídeo o diverses fotografies? Aquestes i moltes altres preguntes ens hem fet durant la primera setmana del Culturnautes on Clicme ha participat amb aquest taller Making fotos. Objectiu Àfrica, on els nens i les nenes, la fotografia, la imatge, el treball plàstic i la imaginació, han fet un treball fantàstic!!

Hem creat quatre espais de treball, l’espai Retrata’t de treball amb el retrat, l’espai Les fotografies es mouen!, a on hem treballat els gifs i tota la seva preparació, l’espai Fem retrats camaleònics, a on ens hem vestit per camuflar-nos en els fons fotogràfics, mentre altres companys ens feien fotografies molt inspiradores!!, i per últim Vestim-nos d’imatges Africanes, a on literalment ens hem vestit d’imatges.

Us deixem uns enllaços als vídeos i fotos del CCCB!

Vídeo Culturnautes, Making fotos. Objectiu Àfrica

Galeria d’imatges

http://www.cccb.org/es/exposiciones/ficha/making-africa/213052

Malick Sidebé

mosaic-camaleònics-para-web

mosaic-collage-we02

collage-making-web

mosaic-vestimnos-web