Cliente:Diputació de Barcelona
Date:November 04, 2017

LlibreAnimat Vilanova i la Geltrú BIBLIOLAB

Activitat de narrativa fotogràfica, on els participants experimenten què és la imatge fixa i la imatge en moviment, a partir de la confecció d’un senzill llibre d’animació o flip-book amb imatges fotogràfiques. Aquest exercici permet als nens i nenes integrar la lectura visual i comprendre la creació de la imatge en moviment. Els resultats són llibrets originals i únics, confeccionats per ells que solen realitzar mesclant la imatge, el text i el dibuix.

Seguim amb la proposta familiar a les biblioteques, fent foliscopis a Vilanova, per tal de veure i integrar el pas de la imatge fixa a la imatge en moviment. Els nens i nenes han creat un llibre animat a partir d’aquests objectes, o de les imatges fotogràfiques d’Edward Muybridge i de la seva creativitat:

Vam mostrar als participants alguns exemples de flip-books, de seqüències fotogràfiques descomposant el moviment, per comprendre com es construieix l’acció i veure com s’animen les imatges, abans de confeccionar els seus llibrets. Veieu aquestes sèries d’Edward Muybridge:

I un vídeo creat a partir de les seves imatges:

Us mostrem algunes imatges del taller: