Cliente: Associació Nou Horitzó
Date:December 10, 2023

FOTOGRAN. Estudi-pilot.

FOTOGRAN: La fotografia com a medi educatiu per estimular l’aprenentatge i la creativitat en la gent gran. És un projecte a desenvolupar en tallers setmanals, on  les persones grans que hi participin fan diversos itineraris fotogràfics pel barri/districte, així com per les entitats culturals més properes, com a estímul per a desenvolupar activitats d’aprenentatge fotogràfic, que culminen en una interpretació personal dels recorreguts realitzats, afavorint l’observació atenta, adquirir nous coneixements, desenvolupar habilitats cognitives i estimular la seva creativitat en propostes posteriors com la creació de foto llibres, foto collages, foto narracions o foto poemes.

Aquest projecte pretén fer un estudi-pilot sobre el desenvolupament d’activitats d’aprenentatge fotogràfic basat en el patrimoni cultural, la seva recepció i incidència en les persones grans, incorporant un seguiment i valoració psicològics. emprant una metodologia de valoració mixta (quantitativa i qualitativa).

La gent gran participarà activament en el procés d’aprenentatge fotogràfic, mitjançant els dispositius digitals que normalment utilitzen (càmera del telèfon mòbil i/o tauleta, càmera digital…) i les xarxes.

Hem iniciat el projecte fent un estudi-pilot amb un grup de 10 persones grans de l’Associació Nou Horitzó i del Casal de gent gran d’Horta, que ha resultat molt actiu i  ha integrat perfectament persones procedents de les dues institucions. Veieu seguidament alguns fotografies que han copsat…