Cliente:Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Date:October 03, 2016

DIBUIXEM AMB LLUM! 2016-17

Projecte educatiu, que forma part del Pla de dinamització escolar (PDE), de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. En aquest cas, vam treballar el dibuix fotogràfic de manera propera però diferent a cada escola, segons les inquietuds o necessitats de cada curs.

Per un costat vam entendre què és la llum i com la fotografia necessita llum per existir.. Paral·lelament vàrem comprendre com funciona l’obturador d’una càmera, per entendre que amb temps d’exposició llargs, la càmera pot enregistrar els dibuixos que fan els alumnes, amb els seus punts de llums de diferents colors i intensitats. Els nens i nenes van descobrint la llum i el color, per mitjà del moviment i el traç, tot fent dibuixos enlaire amb feixos lluminosos, creant formes en l’espai. Hem adaptat aquesta proposta als diferents nivells i temàtiques requerides, que han treballat en grups, a partir del que els hem explicat i de comprendre les possibilitats del lightpainting.

Hem treballat amb diversos grups de les següents escoles:

Escola Collserola
Escola Joan Maragall
Escola Ciutat d’Alba
Escola Jaume Ferran i Clua
Escola Catalunya
Escola La Floresta

Aquests són alguns dels resultats de l’Escola de la Floresta, on han fet els dibuixos amb un punt de llum a cada mà, cercant les formes circulars i dansant al ritme de la música.

img_2295

mosaic-e-floresta

A l’Escola Collserola hem experimentat, inspirats pels dibuixos de llum d’en Picasso!

Us deixem l’enllaç al lloc web de l’escola: http://ciclesuperior56.blogspot.com.es

web-a

webmosaic-alta-web

Escola La Floresta, primer, segon i tercer de primària al ritme de la música de Jazz

la-floresta-tercer-02webmosaic-tercer-01web

Els alumnes de primer de l’escola Joan Maragall han fet bons dibuixos…

img_2832-web

mosaic-web

A l’escola Ferran i Clua hem escoltat els Beatles que ens han fet moure en l’espai mentre dibuixàvem!!!!!

Els nens i nenes ens han escrit una carta i els estem molt agraïdes!!!!

Estimada Eugènia,

El dilluns 16 i el dijous dia 19 vas venir a l’escola a fer-nos el taller “dibuixar amb llum.”

Et volem agrair que vinguessis a fer aquesta activitat i ens descobrissis que es pot dibuixar amb llanternes. No oblidarem mai aquest dia perquè ens ha impressionat poder fer una obra d’art amb una llanterna i expressar-nos a través de la música.

Ens ha semblat molt impressionant perquè eren dibuixos estranys i les fotografies que sortien eren al·lucinants. També ens han impressionat els dibuixos de llum que ens vas ensenyar com els de Picasso. Pensem que eren dibuixos futuristes i que en el futur hi podria haver càmeres especials per fer fotografies com aquestes.

Alguns de nosaltres hem après a fer fotografies per primera vegada i ens ha semblat molt divertit.

Ens ha sorprès que fos tan fàcil de fer pensàvem que ens costaria molt més i de seguida hem descobert que les marques es veien molt bé!

Ens ha agradat molt fer una activitat que podem fer a casa nostra, la idea de canviar el color amb el paper de cel·lofana, veure els nostres amics fent els dibuixos i poder ser fotògrafs. També, sentir que estàvem en una mena de discoteca.

Valldoreix 20 de gener de 2017

Gràcies en nom de 4t A i B