Date:May 13, 2015

PETITES GRANS MIRADES

Activitat realitzada al MNAC, amb motiu de l’exposició “Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat“. A partir de la visita a les fotografies exposades, amb la integració dels conceptes i el llenguatge narratiu propis de la Nova Objectivitat, vàrem proposar als participants, retratar els espais centrals del Museu Nacional, cercant amb la mirada de petits i grans, enquadraments sorprenents i innovadors, angles inusuals de visió, formes abstractes, provocant-los una mirada de descoberta, joc i reflexió sobre els aspectes formals de la fotografia, i l’arquitectura del museu.

Gabriel Casas va ser un dels fotògrafs del nostre país més importants del període d’entreguerres. Va ser dels primers en adoptar el llenguatge fotogràfic de la Nova Visió, el moviment d’arrel alemanya que va revolucionar el camp de la fotografia amb l’ús d’enquadraments sorprenents, plànols picats i contrapicats, contrastos de llums i formes, fotomuntatges…

L’exposició reunia 120 imatges d’un dels moments més importants en la producció del fotògraf: des de la inauguració de l’Exposició Internacional de Barcelona, el 1929, fins al final de la Guerra Civil espanyola, el 1939. A través d’un recorregut visual, s’explora la relació de Gabriel Casas amb la Nova Fotografia, amb els temes de la modernitat i amb les preocupacions socials i polítiques del seu temps.”

Algunes de les imatges dels tallers:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

web

MOSAIC-MNAC-1